woensdag 20 februari 2019
Een boom met familie, een bos met verhalen

Plantdag verschoven naar zondag 2 december

 

De op 4 november geplande plantdag wordt verschoven naar zondag 2 december om 10.30 uur. De reden is: de natuur zet ons voor het blok.
 

De zomer begon erg vroeg dit jaar, en was heet.  Vele weer-records zijn dit jaar gesneuveld. Boeren konden al erg vroeg oogsten dit jaar.  En het was erg, erg  droog. Rivieren zakten waardoor de scheepvaart en woonboten hinder ondervinden. Maar de zomer duurde ook nog eens erg lang. De zonovergoten terrasjes zaten midden oktober nog vol.  Maar nu komt het. De boomkwekers hebben ook een probleem. Normaliter kunnen bomen midden oktober gerooid en opnieuw geplant  worden. Maar dit jaar loopt het allemaal anders. En nu komt het: de bomen zitten nu nog vol in het blad en zijn nog niet klaar voor de verhuizing. Eergisteren kregen wij een telefoontje  van onze boomleverancier (Faassen Hekkens). De eiken kunnen absoluut nog niet gerooid worden. Maar ook voor andere boomsoorten  is het niet verstandig om die nu te gaan verplanten.  De kans dat de boom dan niet goed aanslaat is groot.
 

Het bestuur is daarom gisteren in een spoedvergadering bijeen gekomen om de situatie te bespreken. Uiteraard wensen wij uw boom een goede start en dat is door de extreme omstandigheden van dit jaar nu niet het juiste moment. Wij hebben daarom, op advies van de boomkweker, besloten de geplande plantdag  4 weken uit te stellen.
 

De geplande plantdag van zondag 4 november wordt dus verplaatst naar zondag 2 december.
 

Wij vinden het bijzonder vervelend  voor degenen die 4 november hun boom hadden willen planten. De natuur is de natuur. Soms is die onvoorspelbaar. De natuur houdt zich niet aan onze planning.  Wij zullen ons aan de natuur moeten aanpassen, en niet anders om.