dinsdag 04 augustus 2020
Een boom met familie, een bos met verhalen

Informatieavond 23 januari 2019

Het bestuur informeert u op de informatieavond over waar wij mee bezig zijn, en u krijgt de gelegenheid om mee te praten over de koers die we volgen.  

Daarnaast wordt er steeds aandacht besteed  aan interessant onderwerp. Dit jaar is er gekozen voor het onderwerp Biodiversiteit, oftewel het belang van de bloemetjes en de bijtjes. 

De natuur is nooit en nergens monotoon. Biodiversiteit is noodzaak voor leven. Iedere plek is weer anders. Grond, planten en dieren, licht, lucht en water: alles werkt op elkaar in. Wij ademen de zuivere zuurstof in die planten produceren, planten leven voor een deel van het koolzuurgas dat wij uitademen. In het burgerbos streven we naar zo veel mogelijk diversiteit. U kunt dat thuis ook.

Biodiversiteit
Een tuin zonder groen is levenloos. Een tuin met maar één soort groen is saai, misschien esthetisch magnifiek, maar statisch. Levend groen wil weelderig zijn, uitbundig, rijk, aansprekend, eindeloos verrassend en dus gevarieerd. Beleef de seizoenen met planten, geniet van hun bloemen en bladkleuren, wuivende graspluimen, vogelbezoek, kikkers en libellen. De natuur is fantastisch, ook in je eigen tuin. Maak het zo rijk mogelijk om je heen. Kies wat je het mooiste vindt uit de eindeloze variatie die er is.

Op ons verzoek zal Philip Apeldoorn, tuinontwerper, imker en dorpsgenoot op onze informatieavond op 23 januari 2019 uitleg geven over de moeilijke term biodiversiteit en het belang van de bloemetjes en de bijtjes. Ook legt hij uit hoe eenieder daar aan kan bijdragen in de eigen tuin.

Aanvang 20 uur. Plaats: Bibliotheek Reuver, Past. Vranckenlaan 18. Inloop vanaf 19.45 uur.